Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bezonken rood

Jeroen Brouwers (auteur)

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 28463
Speelduur: 2:42
Luisterfragment Aanvragen
Bij de dood van zijn moeder, met wie hij al jaren geen contact meer had, herinnert de schrijver zich weer de gebeurtenissen die tot die verwijdering geleid hebben, waarbij het verblijf in een Japans concentratiekamp een grote rol heeft gespeeld.
Titel
Bezonken rood
Auteur
Jeroen Brouwers
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1981
1 cd
Speelduur
2:42
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man Geconverteerd boek

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Over Jeroen Brouwers

Jeroen Godfried Maria Brouwers (Batavia, 30 april 1940 – Maastricht, 11 mei 2022) was een Nederlandse schrijver, journalist en essayist.

Biografie

Jeroen Brouwers was het vierde kind van Jacques Theodorus Maria Brouwers (1903-1964) en Henriëtte Elisabeth Maria van Maaren (1908-1981). Later werd nog een broertje geboren. Zijn vader werkte als boekhouder bij een architectenbureau.

Vroege jeugd in Nederlands-Indië

Na de Japanse invasie begin 1942 en de capitulatie van het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger werd zijn vader overgebracht naar een krijgsgevangenkamp in de buurt van Tokio. Brouwers belandde met zijn grootmoeder Elisabeth Henrica Pos (1885-1945), zijn moeder en zus eerst in het jappenkamp Kramat. Na een paar maanden werden ze overgeplaatst naar het kamp Tjideng, in een buitenwijk van Batavia. Zij…Lees verder op Wikipedia