Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Verstand en gevoel

Jane Austen (auteur), Bert Vanhee (verteller)

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 9408
Speelduur: 15:19
Luisterfragment Aanvragen
Aan het eind van de 18e eeuw leven twee zusters, Ellinor en Marianne Dashwood, na de dood van hun vader met hun moeder en weinig financiële middelen in een klein huis in Devon. De zusters verschillen sterk van elkaar: Ellinor is rustig, verstandig en gereserveerd, Marianne is heel emotioneel en extravert. Als ze beiden verliefd worden, zit het geluk hen niet mee. Uiteindelijk kan Ellinor toch trou
Titel
Verstand en gevoel
Auteur
Jane Austen
Verteller
Bert Vanhee  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sense and sensibility
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1996 | Andere uitgaves
1 cd
Speelduur
15:19
Oorspr. uitgever
BoekWerk
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Over Jane Austen

Jane Austen (Steventon, 16 december 1775 – Winchester, 18 juli 1817) was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu deel uitmaakt van de westerse literaire canon. De vorm en dramatische inhoud van haar fictie vormen een sterk contrast met het teruggetrokken leven dat ze in werkelijkheid leidde.

Haar realisme, bijtend sociaal commentaar en haar gebruik van de vrije indirecte rede, een tot dan toe weinig gebruikte stijlfiguur, hebben ervoor gezorgd dat ze een van de meest gelezen en meest geliefde schrijvers in de Engelse literatuur is geworden.

Levensloop

Austen groeide op in een hecht gezin in de lagere regionen van de Engelse adel. Ze werd voornamelijk onderwezen door haar vader en oudere broers. Ook leerde ze veel door veel te lezen.

In 1783 volgde ze haar oudere zus Cassandra naar een internaat in Oxford. Toen in die school een ziekte uitbrak, verhuisden ze naar Southampton. Daar brak vervolgens…Lees verder op Wikipedia