Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Mijn vader is beroemd (en ik straks ook!)

Jacqueline Wilson (auteur), Karin Breuker (vertaler), Charlotte Herelixka (verteller)
+1
Mijn vader is beroemd (en ik straks ook!)
×
Mijn vader is beroemd (en ik straks ook!) Mijn vader is beroemd (en ik straks ook!)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 19038
Speelduur: 7:55
Luisterfragment Aanvragen
Sunset is de dochter van een bekende rockzanger en een ex-fotomodel. Destiny woont alleen met haar moeder en droomt van haar vader, dezelfde bekende rockzanger, die zij nooit als vader gekend heeft. Dan komen Sunset en Destiny met mekaar in contact.
Onderwerp
Gezin, Beroemd zijn
Titel
Mijn vader is beroemd (en ik straks ook!)
Auteur
Jacqueline Wilson
Vertaler
Karin Breuker
Verteller
Charlotte Herelixka  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Little darlings
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Speelduur
7:55
Oorspr. uitgever
De Fontein
Aantekening
Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

In dit kloeke leesboek volgen we de gebeurtenissen uit het leven van Destiny en Sunset. Destiny (11) dankt haar naam aan de hit van haar (voor haar nog onbekende) vader, de rockster Danny Kilman. Als ze jarig is, gaat ze samen met haar moeder naar Londen, naar een filmpremière waar haar vader wordt verwacht. Eenmaal daar, loopt het verwachte weerzien anders dan gedacht… Sunset is de dochter van Danny en Suzy en vanuit haar perspectief volgen we het leven van het gezin Kilman. Dit lijkt aan de buitenkant rozengeur en maneschijn; aan de binnenkant is er veel ruzie tussen de ouders, voelt Sunset zich vaak niet gekend en zijn de sterallures niet van de lucht. De meiden komen al schrijvend met elkaar in contact. Het verhaal is vlot verteld in hoofdstukken die wisselend Destiny en Sunset als ik-figuur hebben. De in Engeland zeer gevierde auteur heeft meerdere uitgaven voor jonge tienermeiden op haar naam staan. Ze weet de belevingswereld van deze doelgroep goed te schetsen en te raken. Onda…Lees verder

Over Jacqueline Wilson

Jacqueline Wilson (Bath, 17 december 1945) is een Engels schrijfster van detectives en vooral ook kinder- en jeugdboeken.

Leven en werk

Wilson werd geboren als dochter van een ambtenaar en een moeder die in antiek handelde. Ze bezocht een meisjesschool maar verliet die al op haar zestiende en begon al vroeg met schrijven.

Wilson trouwde op haar negentiende met een politieman en kreeg één dochter. Sinds de successen van haar boeken woont ze nu in een kapitale villa in Kingston aan de Theems, waar ze onder meer een bibliotheek van 15.000 door haarzelf verzamelde boeken heeft ingericht.

Wilson heeft een opvallend realistische stijl van schrijven en met name in haar kinder- en jeugdboeken behandelt ze tal van precaire onderwerpen zoals seksueel misbruik, pesten, adoptie, scheiding, psychiatrische stoornissen, enzovoort. Veel van haar boeken zijn geschreven in de ik-vorm. Het bekendst is misschien wel haar Tracy Bea…Lees verder op Wikipedia

Suggesties