Daisy
Nederlands

Zijn er nog vragen?

Ignaas Devisch (auteur)
+1
Zijn er nog vragen?
×
Zijn er nog vragen? Zijn er nog vragen?

Zijn er nog vragen?

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 29137
Speelduur: 2:17
Luisterfragment Aanvragen
Wat is de zin van het leven? Is het oké dat sommigen rijk zijn en anderen arm? Waarom doen mensen elkaar pijn? Via een verhaal over zes kinderen wordt ingegaan op dit soort filosofische vragen over de wereld en het leven zelf.
Onderwerp
Filosofie
Titel
Zijn er nog vragen?
Auteur
Ignaas Devisch  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
2:17
Oorspr. uitgever
Borgerhoff & Lamberigts
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Besprekingen

Zijn er nog vragen, de Vlaamse schrijver en hoogleraar filosofie en ethiek Ignaas Devisch hoopt van wel. Hij schreef een verhaal over zes vrienden, die politiek correct via mooie kunstzinnige illustraties (in enkele kleuren) ten tonele worden gevoerd: meisjes, jongens, zwart, wit, met een handicap. Een verhaal over filosofische levensvragen als het ontstaan van de wereld, wat de zin van het leven is, mensen die elkaar pijn doen enz. Omdat hun ouders het ook niet weten, of juist heel zeker weten, denken ze dat zij iets voor hen achterhouden en gaan op zoek. Ze surfen en doorzoeken tevergeefs dozen in de bibliotheek. Tot een gastspreker op school zijn levensverhaal vertelt en ze een filosoof aan de rand van het dorp raadplegen. Hij leert ze meningen te onderscheiden van feiten en een redenatie op te bouwen. De kinderen halen veel over hoop, de auteur ook. Alles wordt in algemene zin besproken. Het op de kinderen zelf betrekken, laat hij in dit unieke boek aan de lezers over: leerlingen …Lees verder

Over Ignaas Devisch

Ignaas Devisch (Brugge, 15 augustus 1970) is een Belgisch professor in de filosofie, medische filosofie en ethiek. Hij werkt als filosoof aan de Universiteit Gent. Hij was 5 jaar gastonderzoeker aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Zijn onderzoek gaat vooral uit naar filosofische vraagstukken in de gezondheidszorg.

Devisch is ondervoorzitter van De Maakbare Mens, een Belgische vrijzinnige non-profitorganisatie die werkt rond bio-ethiek.

Hij publiceert zowel voor een gespecialiseerd als een breed publiek. Eind 2013 verscheen Ziek van Gezondheid. Voor elk probleem een pil?. In maart 2016 verscheen Rusteloosheid: pleidooi voor een mateloos leven. In 2019 verscheen Doordenken over Dooddoeners.

Eind 2020 bracht hij het boek Zijn er nog vragen? uit, gericht op kinderen en jongeren.

In september 2021 volgde hij Leo Neels op als algemeen directeur van de denktank Itinera.

Externe link<…Lees verder op Wikipedia