Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De woede van het vuur

Henning Mankell (auteur), Maydo Van Marwijk Kooy (vertaler), Gerda Simon (verteller)

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 20817
Speelduur: 4:47
Luisterfragment Aanvragen
Sofia is een jonge Afrikaanse moeder van drie kinderen. Ze droomt ervan een naaimachine te hebben. Haar man Armando komt steeds later thuis en draagt nieuwe kleren. Als Sofia ontdekt wat hij uitspookt, komt ze op voor zichzelf en haar kinderen.
Titel
De woede van het vuur
Auteur
Henning Mankell 1948-2015
Vertaler
Maydo Van Marwijk Kooy
Verteller
Gerda Simon  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Eldens vrede
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
4:47
Oorspr. uitgever
De Geus
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

De jonge Sofia woont in een dorp in Mozambique. Ze is voor het leven getekend. Doordat ze op een mijn is gestapt, mist ze haar twee benen en leeft ze met twee protheses. Ze heeft drie kinderen bij Amando, maar is hij haar ook trouw? Wanneer ze op onderzoek uitgaat, blijkt dat hij een relatie heeft met de mooie Eliza. Daarnaast is hij ook een grote leugenaar en een dief. Sofia besluit voor zichzelf op te komen. De Zweedse auteur heeft vele boeken geschreven, waaronder de bekende serie over Wallander. Zijn werken zijn bekroond met o.a. de Bucherpreis en de Toleranzpreis. Na ‘Het geheim van het vuur’ en ‘Het raadsel van het vuur’* is dit het derde deel over Sofia. In soms rauwe en rake woorden schetst hij de schrijnende levensomstandigheden en diepe pijn waarmee ziekte en dood gepaard gaan in het alledaagse leven van Sofia. De één na de ander ontvalt haar, maar haar overlevingskracht is onverwoestbaar. Hoop op leven en een betere toekomst houdt haar overeind. Deze boodschap weet de schri…Lees verder

Over Henning Mankell

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Henning Mankell (Stockholm, 3 februari 1948 – Särö, 5 oktober 2015) was een Zweeds schrijver van literaire romans, misdaadromans, jeugdliteratuur en toneelstukken.

Biografie

Mankell groeide op in Sveg (Härjedalen) en Borås (Västergötland). Zijn vader was rechter en zijn grootvader, ook genaamd Henning Mankell (1868–1930), was een componist van voornamelijk pianomuziek. Reeds als 20-jarige was hij schrijver en assistent-regisseur aan het Rikstheatret in Stockholm. Hij werkte ook voor diverse andere Zweedse theaters. In 1985 richtte hij het Avenida Theater in Maputo (Mozambique) op. Hij woonde afwisselend in Mozambique en in zijn vaderland Zweden. Hij richtte zijn eigen uitgeverij Leopard Förlag op om jong talent uit Afrika en Zweden te ondersteunen.

In de jaren zeventig woonde Mankell enige tijd in Noorwegen samen met een Noorse. In die periode was hij ook actief voor de Noorse Maoïstische partij, maar hij is daarvan nooit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties