Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Alleen op de wereld

Hector Malot (auteur), August Willemsen (vertaler)
+1
Alleen op de wereld
×
Alleen op de wereld Alleen op de wereld
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 4780
Speelduur: 20:57
Luisterfragment Aanvragen
Een jonge vondeling zwerft met een oude muzikant en diens dieren door het 19de eeuwse Frankrijk.
Titel
Alleen op de wereld
Auteur
Hector Malot
Vertaler
August Willemsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Sans famille
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
20:57
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man Geconverteerd boek

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Deze integrale vertaling van het klassieke kinderboek uit 1878 is met veel zorg tot stand gekomen. Dat blijkt niet alleen uit het nawoord, waarin de vertaler een biografische schets geeft van Hector Malot en een analyse van het boek (12 p. plus bibliografie), maar vooral door het lezen van deze prachtige versie. Willemsen is helemaal in de sfeer van het verhaal gebleven en dat is een verademing na alle populaire vertalingen en bewerkingen. Ook Rosemarie Panis* in haar integrale vertaling is moderniserend. Bij Willemsen zijn de zinnen daarentegen vrij lang en er komen wat ouderwetse woorden in voor, maar dat doet niets af aan de toegankelijkheid. Van Rémi's Napolitaanse lied is ook hier de bladmuziek opgenomen. Het boek bevat geen illustraties, zoals de versie van Panis, maar heeft een aantrekkelijk geel kaft, waarop Vitalis met zijn troep te zien is terwijl Rémi achterom kijkt. Een absolute aanwinst voor jong en oud. Kleine druk, paperbackeditie.

Over Hector Malot

Hector-Henri Malot (La Bouille bij Rouen, 20 mei 1830 – Fontenay-sous-Bois, 18 juli 1907) was een Franse schrijver. Hij studeerde rechten in Rouen en Parijs, maar uiteindelijk werd literatuur zijn passie. Hij werkte als literatuurcriticus voor L'Opinion Nationale en als theatercriticus voor Lloyd Français. Zijn veruit bekendste boek is Alleen op de wereld.

Levensloop

Malots vader was een notaris, die als weduwnaar met de weduwe van een hoofdman van het vreemdelingenlegioen samenwoonde. Beiden brachten uit hun eerdere huwelijken twee kinderen mee. Hector was hiervan het jongste kind.

Zijn vader was een starre man die veel waarde hechtte aan een strenge opvoeding. Zijn moeder was echter milder en las de kinderen voor het slapen gaan vaak verhalen over verre reizen voor. Deze verhalen waren veelal geïnspireerd op het leven van haar eerste echtgenoot. Zij stimuleerde Hectors liefde voor verhalen. Toen Hect…Lees verder op Wikipedia