Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ik ben Polleke hoor !

Guus Kuijer (auteur)
Ik ben Polleke hoor !
×
Ik ben Polleke hoor !

Ik ben Polleke hoor !

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 5649
Speelduur: 2:02
Luisterfragment Aanvragen
De moeder van Polleke is nu met de meester van school getrouwd. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Ik ben Polleke hoor !
Auteur
Guus Kuijer
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2001
1 cd
Speelduur
2:02
Oorspr. uitgever
CPNB
Aantekening
Uitgave t.g.v. de Kinderboekenweek 2001 Nederlandse stem Geconverteerd boek

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Polleke is bekend uit vier eerdere delen: 'Voor altijd samen, amen', 'Het geluk komt als de donder', 'Het is fijn om er te zijn' en 'Met de wind naar zee'. Dit boek is te beschouwen als het slotaccoord in deze reeks over dit ondernemende, gevoelige meisje wier moeder niet meer met haar vader is getrouwd, maar met haar meester van school. Het is goed los van de andere delen te lezen. Dit Kinderboekenweekgeschenk 2001 vormt een mooie afronding van de serie rond Polleke. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Guus Kuijer

CC BY 3.0 - Foto van/door Jaco Klamer

Guus Kuijer (Amsterdam, 1 augustus 1942) is een Nederlandse auteur. In 2020 kreeg Kuijer voor zijn complete oeuvre de prestigieuze Constantijn Huygens-prijs.

Levensloop

Nadat Guus Kuijer een keer was blijven zitten op een basisschool, en een keer op het lyceum, werd hij naar een internaat in Zutphen gestuurd. Dit was voor hem de ergste tijd van zijn leven. Na het internaat volgde hij in Doetinchem een opleiding tot onderwijzer. Van 1967 tot 1973 was Kuijer onderwijzer in Didam.

Vanaf 1973 richtte Kuijer zich helemaal op het schrijven van boeken. In eerste instantie schreef hij boeken voor volwassenen. Hij debuteerde in 1971 met Rose, met de vrome wimpers. In 1975 verscheen zijn eerste kinderboek: Met de poppen gooien. Hij schreef dit boek voor Madelief, een dochtertje van vrienden. De hoofdpersoon uit het boek is naar haar vernoemd. Het boek werd meteen een succes en leverde hem zijn eerste Gouden Griffel o…Lees verder op Wikipedia