Daisy
Nederlands

Kussen helpt niet

Fran Bambust (auteur)
+1
Kussen helpt niet
×
Kussen helpt niet Kussen helpt niet

Kussen helpt niet

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 20654
Speelduur: 3:28
Luisterfragment Aanvragen
Hoe leeft je met twee mensen in één lichaam? Het lijkt onmogelijk, maar dat is toch waar Shamila voor staat als ze plots op onverklaarbare wijze in het lichaam terechtkomt van de toevallig passerende fietser Bert.
Onderwerp
Anders zijn
Titel
Kussen helpt niet
Auteur
Fran Bambust  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
3:28
Oorspr. uitgever
Clavis
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Besprekingen

Sharmila is dol op complimentjes. De hele dag staat ze klaar om anderen een plezier te doen: van huiswerk overschrijven tot vuilniszakken buiten zetten, ook als ze eigenlijk niet zo’n zin heeft. Maar dan gebeurt er iets geks. Als stoere Lotte haar een kus geeft, floept Sharmila vanuit haar eigen lijf in dat van iemand anders… van Bert! Dan ontdekt ze dat het toch wel heel prettig is als je zelf kunt bepalen wat je wilt. Hoe komt ze weer terug in haar eigen lijf? Ondertussen is de koningin heel benieuwd naar Lotte en Sharmila. Maar waarom? Een fantasievol en humoristisch verhaal waarin ook de volwassen personages hun verbeeldingskracht nog niet hebben verloren. Het ik-perspectief wordt afgewisseld met dat van een alwetende verteller en geheimzinnige telefoontjes tussen medewerkers van de koningin. Hier en daar is het gegeven van twee personages in één lijf wat verwarrend, maar het blijft origineel. Eerder verscheen van dezelfde auteur 'Plafondmeisje'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Kussen helpt niet

Sharmila heeft twee papa's. Ze doet er alles aan om door iedereen graag gezien te worden, zowel op school als thuis. Ze helpt haar vriendinnen bij een taak, zet de vuilnisemmers 's avonds laat nog buiten als haar papa's dat vragen, ... Wanneer ze na de gymles in de kleedkamer hoort dat haar vriendinnen lachen om haar behulpzaamheid vindt Sharmila zichzelf dom, oliedom. Na school wil ze zo snel mogelijk naar huis, ze wil niemand zien. Maar dan komt Lotte naast haar rijden. Sharmila wordt zo boos dat Lotte haar moet kalmeren. Lotte pakt haar eens goed vast en tuit haar lippen met de bedoeling Sharmila op het voorhoofd te kussen, weet Sharmila niet wat haar overkomt. Ze wordt uit haar lichaam gerukt en komt terecht in het lichaam van Bert. Bert zit in haar klas en komt net voorbijgefietst. Sharmila kijkt nu met de ogen van Bert. Ondertussen weet Lotte niet wat ze met het lichaam van Sharmila moet doen. Ze lijkt wel een zak bloem in haar armen. Ze vraagt raad aan dokter Weyns, een gekke d…Lees verder