Daisy
Nederlands

Kikkers, kikkers en nog meer kikkers

Elle Van Lieshout (auteur), Erik Van Os (auteur), Christiane Bruinjé (verteller)

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 27092
Speelduur: 1:49
Luisterfragment Aanvragen
Ruim 25 grappige verhalen, moppen en raadsels om samen met twee tot vier personen voor te dragen, waarbij ieder zijn eigen tekst of rol heeft.
Onderwerp
Kikkers
Titel
Kikkers, kikkers en nog meer kikkers
Auteur
Elle Van Lieshout Erik Van Os
Verteller
Christiane Bruinjé  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Speelduur
1:49
Oorspr. uitgever
Uitgeverij De Inktvis
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Besprekingen

Kikkers, kikkers en nog meer kikkers is geen gewoon boek, maar een theaterleesboek. De verhalen zijn eigenlijk korte toneelstukjes met verschillende rollen en om de beurt kunnen kinderen een stukje voorlezen. Boven iedere tekst staat aangegeven hoeveel rollen er in die tekst zijn. De verhalen gaan allemaal over kikkers en zijn verdeeld in kleuren: groen voor wetenswaardigheden, blauw voor moppen en raadsels en de versjes zijn paars. Achter in het boek staan tips om te leren hoe je teksten goed voor kunt dragen. De verhaaltjes en de opzet zijn origineel en het taalgebruik en de humor sluiten prima op de doelgroep aan. Ook is gedacht aan verschillen in leesniveau: er zijn makkelijke en moeilijkere rollen. De kleurrijke en grappige illustraties bieden veel om naar te kijken in deze mooi verzorgde en prettig leesbare uitgave. Het boek kan gebruikt worden op school, maar ook thuis zal veel plezier beleefd worden aan dit verrassende boek. Initiator van het theaterlezen, Elseline Knuttel, sc…Lees verder

Kikkers, kikkers en nog meer kikkers

Dit boek is bedoeld voor theaterlezen. Er staan 27 dialoogverhaaltjes in, die allemaal over kikkers gaan. Ook de werkwijze wordt in dialoogvorm uitgelegd. Elle en Erik (de auteurs) leggen uit hoe het werkt. Dit boek lees je samen met de kinderen in je klas, met juf of meester, met mama of papa ... Aan het begin van elk verhaal staan evenveel plaatjes als je lezers nodig hebt. Elke lezer kiest een plaatje en leest alleen de tekst die bij zijn plaatje hoort in de volgorde die het verhaal aangeeft.
Er staan verzonnen verhalen in -  daarvan is de titel oranje gekleurd  - en er staan verhalen in met weetjes over kikkers - die zijn groen - en tenslotte zijn er ook versjes in het blauw. De verhalen zijn vaak grappig.
Zo'n vorm van samen lezen wordt ook theaterlezen genoemd. Achteraan in het boek kun je lezen hoe theaterlezen werkt en hoe het zit met intonatie en wat de betekenis is van leestekens. Als de kinderen goed geoefend hebben, kan er een leesvoorstelling gehouden worden m…Lees verder

Suggesties