Daisy
Nederlands

Beatrijs

Ed Franck (bewerker), Martijn Dentant (verteller)
+1
Beatrijs
×
Beatrijs Beatrijs

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 31599
Speelduur: 1:16
Luisterfragment Aanvragen
Beatrijs, een jonge non, verlaat het klooster om met haar jeugdvriend Egidius de wereld in te trekken. Na enkele jaren wordt ze opnieuw naar het klooster gelokt. Daar blijkt Maria haar plaats ingenomen te hebben gedurende haar afwezigheid. Gebaseerd op een legende uit de 14de eeuw.
Onderwerp
Liefde
Titel
Beatrijs
Bewerker
Ed Franck
Verteller
Martijn Dentant  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1997
1 cd
Speelduur
1:16
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Over Ed Franck

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Geert Renckens

Ed Franck, geboren als Eddy Vrancken (Beringen, 27 juli 1941), is een Vlaams jeugdauteur. Hij brengt sinds halverwege de jaren tachtig boeken uit en zijn werk viel in Vlaanderen verschillende malen in de prijzen.

Biografie

Ed Franck bracht zijn jeugd door met zwerven langs de boorden van de Maas en op de verwilderde ophogingen langs het Albertkanaal. Hij groeide op in een groot gezin met dertien kinderen. Reeds als kind was hij een boekenwurm, en vanuit zijn belangstelling werd hij leraar Engels en Nederlands. In 1996 heeft hij het onderwijs verlaten om fulltime schrijver te worden.

Franck is een veelzijdig schrijver. Hij pakt bewust verschillende genres aan om clichés te vermijden en grenzen te verkennen: poëzie, liederen, historische romans, dagboeken, detectives, hervertellingen van klassiekers, vertalingen, heldensagen. Vanuit zijn fascinatie voor taal heeft elk boek een eigen stem. Dit combineert hij met psychol…Lees verder op Wikipedia