Daisy
Nederlands

Het feest van Nijntje

Dick Bruna (auteur), Rita Waeytens (verteller)
+1
Het feest van Nijntje
×
Het feest van Nijntje Het feest van Nijntje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 28936
Speelduur: 0:03
Luisterfragment Aanvragen
Nijntje is jarig en wordt verwend met cadeautjes. Er komt ook veel visite.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Het feest van Nijntje
Auteur
Dick Bruna
Verteller
Rita Waeytens  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Speelduur
0:03
Oorspr. uitgever
Mercis
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Besprekingen

Aan de hand van een eenvoudige tekst met bijbehorende tekeningen wordt de verjaardag van Nijntje beschreven vanaf het wakker worden tot het naar bed gaan. Vierkant prentenboekje met op elke linkerbladzijde een tekst van vier regels op wit papier met daarnaast een bijpassende tekening over de hele bladzijde op een kleurige ondergrond. De tekst is in rijmvorm (abcb) geschreven in grote, duidelijke drukletters, meestal zonder leestekens. De felgekleurde, eenvoudige, grote tekeningen op de rechterbladzijde geven de essentie van de tekst weer. Peuters vanaf ca. 2 jaar zullen aan de tekeningen veel kijkplezier beleven.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia