Daisy
Nederlands

De wereld van Nijntje : een doe-, voel- en luisterboek

Dick Bruna (auteur), Laurentien (verteller)
+1
De wereld van Nijntje : een doe-, voel- en luisterboek
×
De wereld van Nijntje : een doe-, voel- en luisterboek De wereld van Nijntje : een doe-, voel- en luisterboek

De wereld van Nijntje : een doe-, voel- en luisterboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 9570
Speelduur: 0:37
Luisterfragment Aanvragen
Doe-, voel- en luisterboek rondom Nijntje en haar vriendjes. Prentenboek met eenvoudige, felgekleurde tekeningen met voelelementen en tekst in braille. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
De wereld van Nijntje : een doe-, voel- en luisterboek / Dick Bruna ; 12 verhaaltjes op cd voorgelezen door Prinses Laurentien der Nederlanden
Auteur
Dick Bruna
Verteller
Laurentien (prinses van Nederland) (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
00:37:00
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Besprekingen

Dit hardkartonnen boekje, uitgesneden in de vorm van konijn Nijntje, is het eerste deel in de serie 'Onbeperkt Lezen', een reeks doe-, voel- en luisterboeken, die voor alle kinderen -met of zonder leeshandicap- te lezen is. Het boek opent met de introductie van het braille-alfabet. Daarna volgen aanwijspagina's, met tekst in drukletters en in braille (leert een peuter van 1,5 jaar al braille lezen?); de zwarte lijnen rondom de tekeningen zijn voelbaar gemaakt. Op een aantal pagina's is een extra voelelement toegevoegd. Op de bijgeleverde cd* leest prinses Laurentien in rustig tempo twaalf bekende Bruna-verhaaltjes voor, aangevuld met een liedje en de introductie van een aantal (voor jonge kinderen moeilijk te herkennen) muziekinstrumenten. Soms wordt verwezen naar de bestaande tekst ('Kijk maar...'), en soms klinkt na een stukje voorlezen een belletje, ten teken dat de pagina moet worden omgeslagen. Een bruikbare uitgave voor ca. 1,5 jaar en ouder.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia