Daisy
Nederlands

Schuilen in stijl

David Leavitt (auteur), Jan Fastenau (vertaler), Sonja Focketyn (verteller)

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 29641
Speelduur: 10:37
Luisterfragment Aanvragen
Het wel en wee van een groep rijke, liberale New Yorkers neemt een verrassende wending na de verkiezing van Donald Trump tot president van de VS.
Titel
Schuilen in stijl
Auteur
David Leavitt
Vertaler
Jan Fastenau
Verteller
Sonja Focketyn  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shelter in place
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2021
1 cd
Speelduur
10:37
Oorspr. uitgever
De Harmonie
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Besprekingen

De Lindquists zijn rijke, liberale New Yorkers en zelfs binnen New York is hun wereld voornamelijk beperkt tot Manhattan. Eva is vooral een gastvrouw en Bruce is haar volgzame echtgenoot. Hun drie hondjes zijn als kinderen voor hen. Ze hebben vaak intellectuele en creatieve vrienden over de vloer, of misschien zijn het eerder kennissen. Er wordt flink geroddeld, over anderen en over elkaar. Als Trump de verkiezingen wint, vlucht Eva naar Venetië. Een vermakelijke zedenkomedie die vooral in de tweede helft van het verhaal goed op stoom komt. Je kunt je een prima voorstelling maken van de verwikkelingen en soms lijkt het boek meer toneelstuk dan roman, met een passende vormgeving daarbij. De personages worden niet diepgaand geanalyseerd en blijven vrij oppervlakkig, maar hun schone schijn wordt wel goed op de korrel genomen. Aan het eind kun je toch enige sympathie opbrengen voor de minder aangename personages. Met 'Schuilen in stijl' heeft David Leavitt (Pittsburgh, 1961) een treffende…Lees verder

Over David Leavitt

David Leavitt (Pittsburgh, 23 juni 1961) is een Amerikaanse schrijver van romans en korte verhalen. In zijn werk is homoseksualiteit een belangrijk thema.

Leavitt groeide op in Palo Alto (Californië). Hij studeerde Engels aan de Yale-universiteit. In 1984 debuteerde hij met de verhalenbundel Family dancing. Zijn eerste roman was The lost language of cranes (1986).

Zijn roman While England Sleeps uit 1993 zorgde voor een schandaal; Leavitt werd door de schrijver Stephen Spender aangeklaagd wegens plagiaat. De verhaallijn zou zijn overgenomen van Spenders boek World Within World (1951). Leavitts roman werd door zijn uitgever teruggetrokken en gewijzigd opnieuw uitgebracht.

Leavitt doceert creative writing aan de Universiteit van Florida.

Bibliografie

  • 1984 - Family dancing (korte verhalen, vertaald als Familiedans)
  • 1986 - The lost language of cranes…Lees verder op Wikipedia

Suggesties