Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De twee hotel Francforts

David Leavitt (auteur), Boukje Verheij (vertaler)

Mijn Luisterpunt

Brailleboeknummer: 34222
Banden: 12
Aanvragen
In 1940 wachten twee Amerikaanse echtparen in Lissabon op een schip dat Amerikaanse vluchtelingen zal evacueren naar de VS.
Titel
De twee hotel Francforts
Auteur
David Leavitt
Vertaler
Boukje Verheij
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The two hotel Francforts
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
12 banden
Oorspr. uitgever
De Harmonie
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Psychologische roman die zich afspeelt in Portugal anno 1940. Twee Amerikaanse echtparen (beide deels van joodse afkomst) wachten in Lissabon op het SS Manhattan dat Amerikaanse vluchtelingen zal evacueren naar de VS. Pete en Julia Winters zijn na Hitlers invasie halsoverkop uit Parijs vertrokken en met de auto via Spanje in Lissabon aangekomen, een tocht vol gevaar. Het excentrieke schrijversechtpaar Edward en Iris Freleng heeft Europa doorkruist en is eveneens door de oorlog gestrand. De stellen ontmoeten elkaar en er ontstaan onvoorziene relaties tussen de vier. Julia en Iris lijden allebei aan een moederschapstrauma. Beginnen de mannen daarom een homoseksuele relatie? De kracht van het verhaal ligt in de geleidelijke onthulling van de levensverhalen en in de toenemende psychische druk als gevolg van de ballingschap. De luchtige verteltoon en de gevatte dialogen amuseren tot het verborgen drama meer en meer doorbreekt. Knappe karakterstudie in een gedegen historisch decor. David Le…Lees verder

Over David Leavitt

David Leavitt (Pittsburgh, 23 juni 1961) is een Amerikaanse schrijver van romans en korte verhalen. In zijn werk is homoseksualiteit een belangrijk thema.

Leavitt groeide op in Palo Alto (Californië). Hij studeerde Engels aan de Yale-universiteit. In 1984 debuteerde hij met de verhalenbundel Family dancing. Zijn eerste roman was The lost language of cranes (1986).

Zijn roman While England Sleeps uit 1993 zorgde voor een schandaal; Leavitt werd door de schrijver Stephen Spender aangeklaagd wegens plagiaat. De verhaallijn zou zijn overgenomen van Spenders boek World Within World (1951). Leavitts roman werd door zijn uitgever teruggetrokken en gewijzigd opnieuw uitgebracht.

Leavitt doceert creative writing aan de Universiteit van Florida.

Bibliografie

  • 1984 - Family dancing (korte verhalen, vertaald als Familiedans)
  • 1986 - The lost language of cranes…Lees verder op Wikipedia