Daisy
Nederlands

De stem van Tamar

David Grossman (auteur)
+1
De stem van Tamar
×
De stem van Tamar De stem van Tamar

De stem van Tamar

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 5526
Speelduur: 16:29
Luisterfragment Aanvragen
De 16-jarige Assaf rent met hond Dina door de straten van Jeruzalem en komt zo uiteenlopende types tegen. Wanneer hij Tamar, de eigenaar van de hond, ontmoet, besluit hij samen met haar verder op te trekken. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De stem van Tamar
Auteur
David Grossman 1954-
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Mischehu laruz ito
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
16:29
Aantekening
Geconverteerd boek

Besprekingen

De Israëlische schrijver David Grossmann (1954) sluit in deze roman thematisch aan bij zijn eerdere 'Zigzagkind'. Daarin beleeft een jongen een zoektocht naar zijn verleden. In deze roman gaat het om een dubbele zoektocht. De 15/16-jarige Assaf rent met Dina, een hond, door hedendaags Jeruzalem, op zoek naar de eigenaar. Hij ontmoet een kluizenares, straatartiesten, junks, komt in aanraking met de politie. Uiteindelijk vindt hij de eigenaar van Dina. Het is de 16-jarige Tamar, op zoek naar haar drugsverslaafde broer Sjaj in het straatleven en de artiestenscene. Na een goed voorbereid plan vindt en bevrijdt ze hem, mede dankzij haar betoverende stem. Met vaart geschreven weet deze avonturenroman van begin tot eind te boeien. Zowel geschikt voor jongeren als volwassenen.

Over David Grossman

David Grossman, Hebreeuws: דויד גרוסמן, (Jeruzalem 25 januari 1954) is een Israëlisch (Hebreeuws) schrijver van kinderboeken, romans en essays. Zijn A Horse Walks Into a Bar, vertaald door Jessica Cohen, werd in 2017 uitgeroepen tot Booker International Prize.

Biografie

De moeder van Grossman werd geboren in het toen nog Mandaatgebied Palestina, vóór de stichting van de staat Israël in 1948. Zijn vader emigreerde in 1933 uit Polen. Grossman studeerde filosofie en theaterwetenschappen aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Vervolgens werkte hij een tijdlang als radiocorrespondent voor de zender Kol Israël. Tussen 1970 en 1984 maakte hij een populaire kinderuitzending en schreef hij ook zijn eerste kinderboeken.

Grossman staat bekend als vredesactivist, is kritisch over de Israëlische strijd met de Palestijnen en riep in augustus 2006 samen met collega-schrijver Amos Oz regeringsleider Ehud Olmert op om de aa…Lees verder op Wikipedia