Daisy
Nederlands

De avonturen van Kapitein Onderbroek

Dav Pilkey (auteur), Kurt Vanooteghem (verteller)
+1
De avonturen van Kapitein Onderbroek
×
De avonturen van Kapitein Onderbroek De avonturen van Kapitein Onderbroek

De avonturen van Kapitein Onderbroek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 22538
Speelduur: 0:45
Luisterfragment Aanvragen
Sjors en Harold maken strips over de superheld Kapitein Onderbroek. De schooldirecteur is daar niet blij mee. Wanneer de vrienden hem proberen te hypnotiseren, gaat er iets mis: de directeur verandert écht in Kapitein Onderbroek .
Titel
De avonturen van Kapitein Onderbroek
Auteur
Dav Pilkey
Verteller
Kurt Vanooteghem  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The adventures of Captain Underpants
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
0:45
Oorspr. uitgever
De Fontein
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Besprekingen

De vrienden Sjors en Harold zitten op de Toon Hermans basisschool en beleven veel plezier aan het uithalen van allerlei kattenkwaad. Bij de rugbywedstrijd tussen de Hermans Halvegaren en de Stronkdorp Stinkerds laten ze werkelijk alles in het honderd lopen. De directeur meneer Krupp heeft alles op videoband vastgelegd en chanteert de twee jongens met deze band. Maar met een bijzondere ring weten zij de directeur te hypnotiseren en hem te veranderen in Kapitein Onderbroek, de superheld uit de strip die Sjors en Harold tekenen. Uitermate humoristisch, vlot geschreven verhaal met op elke pagina zwart-witillustraties. Soms nemen de illustraties het verhaal over (en ontstaat al bladerend een echte animatie). Een van de strips van de jongens is ook in het boek opgenomen. De lezer zal meeleven met de fantastische belevenissen van Sjors en Harold en dankzij de goed volgehouden spanningsboog geboeid blijven tot het slot. Voor de minder geoefende lezer biedt het boek door de combinatie van kort…Lees verder

De avonturen van Kapitein Onderbroek

Sjors en Harold zijn twee jongeren die graag grappen en geintjes uithalen. Dit tot groot ongenoegen van de directeur van hun school, meneer Krupp.  Meneer Krupp, de gemeenste en knorrigste directeur uit de hele geschiedenis van de Toon Hermans Basisschool, heeft echt de pest aan Sjors en Harolden aan hun grappen. Maar het meest haat hij hun vreselijke Kapitein Onderbroek-strips. Wanneer de directeur erin slaagt om één van hun grappen op video op te nemen is zijn tijd gekomen om wraak te nemen. Zijn wraak zal zoet zijn. Maar  Sjors en Harold geven zich niet zomaar gewonnen!
Het was niet de kaft of het verhaal dat me aansprak om dit boek ter hand te nemen, maar het feit dat er een ‘omsla-no-scoop’ in het boek verborgen zat. En ik wou wel eens weten wat een 'omsla-no-scoop’ was.
Het verhaal is vrij eenvoudig en het is ook heel eenvoudig neergepend. Het lijkt een verhaal dat een achtjarige zelf zou kunnen verzinnen. En dat is juist de doelgroep waarop de auteur mikt! En de hum…Lees verder