Daisy
Nederlands

De hondenuitlaatclub

Cornelia Funke (auteur), Esther Ottens (vertaler)
+1
De hondenuitlaatclub
×
De hondenuitlaatclub De hondenuitlaatclub
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 310450
Speelduur: 4:04
Luisterfragment Aanvragen
Gaby verwacht dat haar zomervakantie lang en saai zal worden. Gelukkig komt haar nichtje logeren en die heeft een geweldig plan: ze beginnen een hondenuitlaatservice. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Honden
Titel
De hondenuitlaatclub
Auteur
Cornelia Funke
Vertaler
Esther Ottens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Greta und Eule, Hundesitter
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Speelduur
04:04
Oorspr. uitgever
Querido
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a439550

Besprekingen

Omdat de ouders van Gaby moeten werken, voorziet Gaby een lange saaie vakantie. Gelukkig komt haar nichtje logeren, een vrolijk vindingrijk meisje. Ze besluiten samen een hondenuitlaatservice te beginnen. Daardoor maken ze kennis met heel bijzondere honden die voor hilarische verrassingen zorgen en hun minstens zo bijzondere baasjes. Maar dat Gaby’s oom Eduard geneest van zijn hondenangst is bijna de grootste verrassing, omdat dat de mogelijkheid biedt voor een eigen hond. Grappig boek over twee doortastende meiden die dankzij hun hondenliefde een superleuke vakantie beleven. De opgewekte, prettige stijl nodigt uit tot doorlezen. De vindingrijkheid van de meisjes maakt nieuwsgierig naar hun avonturen. De leuke zwart-wittekeningen van de auteur aan het begin van elk hoofdstuk en de hondenversiering onder elke bladzijde geven het boek een aantrekkelijk voorkomen. Van de bekende auteur van de Wilde Kippen Club en de Spokenjagers. Voor meiden is dit een amusant, wensvervullend boek, waarb…Lees verder

Over Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Foto van/door Cruccone

Cornelia Funke (Dorsten, 10 december 1958) is een Duits kinder- en jeugdboekenschrijfster en illustrator.

Ze studeerde onderwijskunde aan de Universiteit van Hamburg en daarna gaf ze een tijdlang les. Dankzij het diploma dat Funke voor illustreren had, werd ze ook gevraagd om boeken te illustreren. Zo kreeg ze het idee om zelf boeken te schrijven.

Funke kreeg zowel voor De dievenbende van Scipio als voor Hart van Inkt een Zilveren Griffel. Beide boeken werden verfilmd (als The Thief Lord en Inkheart). Web van Inkt en Nacht van Inkt zijn deel twee en drie van de Inkheart-trilogie.

Bibliografie

Onderstaand een lijst van in het Nederlands vertaalde boeken:

  • 1992 - Potilla
  • 1993-2011 - De Wilde Kippen 123
    • 1993 - De Wilde Kippen Club
    • 1995 - De Wilde Kippen Club op Schoolreis
    • 1998 - De Wilde Kippen Club groot Alarm!
    • 2…Lees verder op Wikipedia