Daisy
Nederlands

Gegijzeld

Chinouk Thijssen (auteur)
+1
Gegijzeld
×
Gegijzeld Gegijzeld
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 304546
Speelduur: 2:12
Luisterfragment Aanvragen
Het is bijna zomervakantie en Yasmine en Jason (ik-personen) gaan naar het feest van Casper, hun klasgenoot uit 5 vwo. Caspers vader is een bekende advocaat en hij woont in een enorme villa. Het feest verandert in een nachtmerrie als iedereen wordt gegijzeld door een groep gemaskerde gewapende mannen.
Titel
Gegijzeld
Auteur
Chinouk Thijssen
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2021
1 cd
Speelduur
2:12
Oorspr. uitgever
Kluitman
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a473955

Besprekingen

De klasgenoten Yasmine en Jason zijn al jaren beste vrienden. Op de laatste dag van het schooljaar zijn ze ‘s avonds uitgenodigd op een groot feest bij klasgenoot Casper thuis. Daar is ruimte, want Caspers vader is een bekende advocaat en kan zich een grote villa veroorloven. Wat een prachtige avond had moeten worden, loopt uit op een nachtmerrie, als een groep gemaskerde jongens binnenkomt en alle feestvierders gegijzeld houdt. De jongens zijn gewapend en schromen niet om te schieten als er niet aan hun eis wordt voldaan. De schrijfster is betrokken bij leesbevorderingsprogramma’s voor jongeren, en heeft al meerdere succesvolle YA-thrillers op haar naam staan. Dit korte spannende verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Yasmine en Jason (ik-personen). Prettige schrijfstijl, met veel dialoog en korte hoofdstukken. De personages zijn goed uitgewerkt en levensecht met ieder zijn/haar eigen achtergrond. Het meisje in de gele jas, dat alleen door Jason gezien is, blijf…Lees verder

Over Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen (Rotterdam, 30 juni 1983) is een Nederlandse schrijfster van jeugd- en kinderboeken.

Levensloop

Chinouk Thijssen had al enkele boeken in eigen beheer uitgegeven voordat zij in 2017 een contract kreeg bij Clavis. In 2018 werd haar eerste Young Adult-thriller bij deze uitgeverij gepubliceerd. In 2021 verscheen haar eerste kinderboek voor 9 jaar en ouder. In 2022 won zij de Prijs van de Jonge Jury voor haar thriller Gegijzeld.

Van haar boek Fataal spel zijn de filmrechten verkocht aan Glimlach Media.

Tijdens de Boekenweek van Jongeren 2022 is Thijssen een van de auteurs van 3PAK, de gratis geschenkbundel.

Samen met de schrijvers Pamela Sharon, Astrid Boonstoppel en Laura Diane maakt zij de podcast I Write Better Than I talk.

Bibliografie