Daisy
Engels

Jane Eyre

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 600402
Speelduur: 3:59
Luisterfragment Aanvragen
Een jong meisje komt als gouvernante in een afgelegen huis waar veel spanning en geheimzinnigheid rond de bewoners heerst.
Titel
Jane Eyre / Bronte, Charlotte ; read by Fielding, Emma
Auteur
Charlotte Brontë
Taal
Engels
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1996
1 cd
Speelduur
3:59
Oorspr. uitgever
Naxos Audiobooks
Aantekening
Stem: Vrouw

Andere talen:

Over Charlotte Brontë

Charlotte Brontë (Thornton, 21 april 1816 – Haworth, 31 maart 1855) was een Brits schrijfster en de oudste van de drie gezusters Brontë, wier romans klassiekers van de Engelse literatuur zijn geworden.

Ook haar zusters zijn als romanschrijfster beroemd geworden: Anne, de jongste, en Emily de middelste. Er was ook een broer, Branwell, die schilderde. Hun vader, Patrick Brontë (1777-1861), was een Ierse predikant.

Charlotte schreef onder het pseudoniem Currer Bell. In 1831 volgde zij lessen in Roe Head en was twee keer voor korte tijd gouvernante. In 1842 ging zij samen met haar jongere zuster Emily, met wie zij een privéschool wilde opzetten, naar het pensionaat Heger te Brussel, waar zij verliefd werd op de directeur. Deze periode in Brussel leverde de inspiratie voor enkele van de evenementen die ze beschreef in The Professor en Villette.

Nadat haar zuster Emily was overleden, werd een postume editie van Emily's beroemde maar enige …Lees verder op Wikipedia