Daisy
Nederlands

Opa astronaut

Brigitte Minne (auteur), Mireille Dewever (verteller)
+1
Opa astronaut
×
Opa astronaut Opa astronaut
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 32174
Speelduur: 1:28
Luisterfragment Aanvragen
Tess wil dat de grote wens van haar zieke opa in vervulling gaat: een ruimtereis maken.
Titel
Opa astronaut
Auteur
Brigitte Minne
Verteller
Mireille Dewever  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2022
1 cd
Speelduur
1:28
Oorspr. uitgever
De Eenhoorn
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Besprekingen

Een jeugdboek over familie en vriendschap. Tess is dikke maatjes met haar opa. Als opa ziek wordt, wil Tess ervoor zorgen dat opa’s allergrootste wens in vervulling gaat: een ruimtereis maken. Samen met haar vriendin en haar familie doet Tess er alles aan om opa de ruimte te laten ervaren. In korte, heldere zinnen geschreven, vanuit het ik-perspectief. Met eigenzinnige gekleurde illustraties. Brigitte Minne (Brugge, 1962) is jeugdauteur. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Geschikt voor lezers vanaf ca. 9 jaar.

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia