Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Inaya : brief aan mijn kind

Bleri Lleshi (auteur), Joke Van Leeuwen (inleider), Gi Mateusen (verteller)

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 26071
Speelduur: 5:33
Luisterfragment Aanvragen
Brief van een Belgische vader van Albanese komaf aan zijn nog ongeboren dochter, waarin hij schrijft over de soms harde wereld die haar te wachten staat.
Titel
Inaya : brief aan mijn kind
Auteur
Bleri Lleshi
Inleider
Joke Van Leeuwen
Verteller
Gi Mateusen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Speelduur
5:33
Oorspr. uitgever
EPO
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

In Brussel zal een meisje geboren worden dat zeker vier talen gaat spreken: Albanees, Turks (van haar ouders), Frans en Nederlands (de talen van haar stad) en daarnaast nog Engels. Vanuit bezorgdheid schrijft de vader haar alvast een brief over de harde realiteit die haar te wachten staat: een wereld van geweld, racisme, seksisme etc. Het is niet de roze wolk van een aanstaande vader die een bedje timmert. Het verval dat zich al aandient op pagina 85 ('Je bent nu nog jong en sterk, maar ooit ...') wordt vervolgd met een betoog over de kwetsbaarheid van ouderen. Wel aardig om te lezen zijn de persoonlijke herinneringen aan de jeugd van de schrijver, en de feesten die ze in Albanië vierden, het lezen van de koran van de buren. Hij kent veel verhalen, maar deelt dat niet met zijn lezers. Hierdoor blijft het verhaal heel erg aan de buitenkant en in algemene begrippen hangen. Een integer boek, maar weinig invoelbaar voor de lezer.

Over Bleri Lleshi

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Blerim Gjonpalaj ([blɛˈɾim ɟ͡ʝɔnˈpalaj]?; Albanië, 1981), bekend onder het pseudoniem Bleri Lleshi ([blɛˈɾi ɫɛˈʃi]?), is een in België wonend filosoof, schrijver en spreker.

Carrière

Bleri Lleshi onderzoekt thema's als sociale ongelijkheid, liefde, neoliberalisme, jongeren, interculturaliteit, identiteit en Brussel. Hij schrijft regelmatig opiniestukken en recensies voor verschillende media, waaronder Knack.be. Hij is docent aan de hogeschool UCLL in Leuven.

In januari 2014 figureerde Lleshi in de Knack-lijst van de 25 invloedrijkste allochtonen in België. In november 2014 kreeg Lleshi de Emancipatieprijs van VOEM. Hij gaf de prijs door aan La Voix des Sans Papiers. In december 2018 werd hij door Pax Christi uitgeroepen tot Ambassadeur voor de vrede.

DJ Bruselo

Lleshi heeft ook een artis…Lees verder op Wikipedia

Suggesties