Daisy
Nederlands

Stille waters

+1
Stille waters
×
Stille waters Stille waters
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 29549
Speelduur: 7:18
Luisterfragment Aanvragen
Nadat een klimaatactivist vermoord is gevonden en zijn vriendin lijkt te zijn ontvoerd, wordt undercoveragent en jeugdspion Erika Storm (16) ingezet. Ze moet met haar team een groep moorddadige mileu-activisten onschadelijk zien te maken. Dit leidt tot een keiharde confrontatie.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Stille waters
Auteur
Bjorn Van Den Eynde  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
7:18
Oorspr. uitgever
Baeckens Books
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Besprekingen

Team Mortis is een groepje jongeren dat soms ingezet wordt om undercover misdaden op te lossen. Erika is nog nauwelijks hersteld van haar verwondingen, haar vriend ligt nog in coma (zie het vorige deel, 'De slaventocht'*), maar ze gaat toch met een paar collega-speurders naar Zuid-Spanje, waar een ultra-militante groep jonge natuurbeschermers dood en verderf zaait. Ze gebruiken hypermoderne technologie om de wereld een rad voor ogen te draaien. Deel uit de uitgebreide serie 'Team Mortis'; de delen kunnen zelfstandig gelezen worden maar voor een beter begrip is kennis van eerdere delen gewenst. Het boek stelt o.a. milieuproblematiek, gebruik van social media en fake news aan de orde, maar dat zijn bijzaken in de wervelende actiebeschrijvingen. De snoeiharde, vlot leesbare tekst noopt tot doorlezen voor wie tenminste niet struikelt over een aantal onwaarschijnlijkheden. Zeer veel personages, van wie er maar weinig echt uit de verf komen. Intrigerend foto-omslag, net als de andere delen …Lees verder

Over Bjorn Van Den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia