Daisy
Nederlands

Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

Bibi Dumon Tak (auteur)
+1
Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda
×
Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 320509
Speelduur: 3:02
Luisterfragment Aanvragen
Dieren geven spreekbeurten over andere dieren.
Onderwerp
Dieren
Titel
Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda
Auteur
Bibi Dumon Tak
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2022
1 cd
Speelduur
3:02
Oorspr. uitgever
Em. Querido's Uitgeverij
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a480379

Besprekingen

Een fantasierijk boek over dieren die spreekbeurten houden over andere dieren. Sommige dieren kennen elkaar niet en andere dieren wel. De poetsvis kent vooral de scherpe tanden van de haai en de vos is geïnteresseerd in de smaak van de gans. En zoals bij iedere spreekbeurt is er na afloop gelegenheid tot het stellen van vragen. Vlot en met humor geschreven. Met eenvoudige kunstzinnige gekleurde illustraties. Bibi Dumon Tak (Rotterdam, 1964) is een bekende Nederlandse schrijver, politicus en jeugdauteur. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prestigieuze literaire prijzen, zoals de Gouden Griffel en de Zilveren Griffel. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

Aan het woord is de regenworm, jawel, want in dit boek zijn het allemaal dieren die een spreekbeurt geven over andere dieren. Twintig sprekers komen aan het woord, met de wijze kerkuil als moderator. Alle dieren die aan bod komen kan je terugvinden via het register achteraan, samengesteld door de regenworm en de vroedmeesterpad. Die laatste maakt al meteen duidelijk dat de dieren niet altijd voor de hand liggen, kijk maar naar de helmkasuaris, de schoenbekooievaar of het gilamonster.Zoals altijd leest de non-fictie van Bibi Dumon Tak als een roman. Dat ligt aan haar uitzonderlijk vlotte stijl, waardoor je de dieren echt hoort praten. Elk van hen doet dat in een stijl die overeenkomt met het type dier, een bepaald kenmerk ervan of het karakter dat het toegeschreven wordt. Zo wil de heremietkreeft de hele tijd terug in zijn schelp kruipen wanneer hij aan het woord is. Alle vragen en commentaar van de dieren op elkaars spreekbeurt maken het extra levendig. Daarbij g…Lees verder

Over Bibi Dumon Tak

Margareta Anna (Bibi) Dumon Tak (Rotterdam, 21 december 1964) is een Nederlandse schrijfster, die voornamelijk non-fictie voor kinderen schrijft. Dumon Tak heeft met haar boeken enkele grote prijzen gewonnen, waaronder in 2018 voor haar hele oeuvre de prestigieuze, driejaarlijkse Theo Thijssenprijs voor kinder- en jeugdliteratuur.

Biografie

Bibi Dumon Tak had twee schildpadden, een poes, een kom met vissen, paarden, een pony en een teckel. Omdat ze altijd zo bezig was met dieren, wilde ze dierenarts worden of anders ornitholoog. Hiervoor had ze al op elfjarige leeftijd een eigen vogelboek geschreven. Haar passie voor dieren kwam later terug in haar boeken. Ook stelde ze zich beschikbaar als lijstduwer voor de Partij voor de Dieren.

Na de middelbare school studeerde Dumon Tak Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. In 2001 verscheen haar eerste boek: Het koeienboekLees verder op Wikipedia