Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Negen open armen

Benny Lindelauf (auteur)
+1
Negen open armen
×
Negen open armen Negen open armen

Negen open armen

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 5620
Speelduur: 6:12
Luisterfragment Aanvragen
Drie zusjes verhuizen met hun vader, oma en vier broers voor de zoveelste keer. In hun nieuwe huis ontdekken ze een graf in de kelder dat iets te maken heeft met hun eigen familiegeschiedenis. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Mysteries, Verhuizen
Titel
Negen open armen
Auteur
Benny Lindelauf
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2004
1 cd
Speelduur
6:12
Oorspr. uitgever
Querido
Aantekening
Wordt vervolgd door: De hemel van Heivisj Nederlandse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Voor de zoveelste keer verhuizen de zusjes Fing, Muulke en Jes met hun oma, vader en vier broers naar een nieuw huis. Maar dit keer is het een heel bijzonder huis met een graf in de kelder. De zusjes ontdekken ‘een tragische tragedie’ die iets met hun eigen familiegeschiedenis te maken heeft. Sfeervolle, humoristische roman die speelt in Limburg in de jaren ’30 van de 20e eeuw. We volgen het verhaal door de ogen van de bangige Fing, de ik-persoon. De auteur heeft haar knap neergezet, net als de andere personages die allemaal hun eigen karakter, stem en eigenaardigheden hebben. De lotgevallen van de door pech achtervolgde familie worden met humor beschreven en zijn tegelijkertijd spannend, sprookjesachtig en absoluut geloofwaardig. Halverwege het boek wordt in de derde persoon het verhaal van zigeunerin Nienevee en Sjar de timmerman verteld. Wat dit precies te maken heeft met de familie van Fing wordt op het eind van het boek (verrassend) duidelijk. Het verhaal is een prachtige, betove…Lees verder

Over Benny Lindelauf

Benny Lindelauf (Sittard, 15 december 1964) is een Nederlands schrijver van kinderboeken, woonachtig in Rotterdam.

Loopbaan

Lindelauf studeerde inrichtingswerk aan de Mikojelacademie en dans aan de Theaterschool in Amsterdam. Na te zijn afgestudeerd werkte hij mee aan verschillende (jeugd)theaterproducties, zowel als acteur als als danser.

In 1998 verscheen zijn eerste boek Omhoogvaldag, waarna nog verschillende andere boeken verschenen. Naast kinderboeken schrijft Lindelauf ook teksten voor jeugdtheatergezelschappen.

De historische roman Negen open armen is vertaald in zes talen, waaronder het Tsjechisch en Koreaans. Ook andere boeken zijn in vertaling verschenen.

Erkenning in Nederland

Internationale erkenning

Werken