Daisy
Nederlands

Meester van de schaduw

Benny Lindelauf (auteur), Fari Soeleimansjah (verteller)
+1
Meester van de schaduw
×
Meester van de schaduw Meester van de schaduw
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 17546
Speelduur: 0:49
Luisterfragment Aanvragen
Sam is voor heel veel dingen bang, maar vooral voor het monster onder zijn bed en een jongen op school. Dan vindt hij een geheimzinnig boek. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Bang zijn
Leesniveau
AVI 6
Titel
Meester van de schaduw
Auteur
Benny Lindelauf
Verteller
Fari Soeleimansjah  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
0:49:47
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Besprekingen

Sam is voor alles bang. Wanneer hij net met zijn moeder is verhuisd, wordt dat niet beter. Op zijn nieuwe school is hij als de dood voor de Witte, een van de oudere jongens die graag kleine jongens pest, en verder ligt overal de driekoppige Bloedman op de loer. Een geheimzinnig boek helpt hem verder. De leuke, gekleurde illustraties in verschillende maten, soms paginagroot, zijn enigszins karikaturaal, maar passen goed bij het verhaal. De tekst van de korte hoofdstukken is verdeeld over tekstblokken; korte zinnen, een brede marge en een ruime interlinie. De auteur schreef eerder 'Negen open armen'*, winnaar van de Thea Beckmanprijs 2004 en Gouden Zoen 2005. Leuk verhaal om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of zes, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Meester van de Schaduw

Sam is een heel angstige jongen, die niet houdt van nieuwe mensen en dingen. Hij is net met zijn mama verhuisd en vindt dit helemaal niet leuk. Hij is ervan overtuigd dat de driekoppige Bloedman die vroeger onder zijn bed woonde, mee verhuisd is. Sam straalt zijn angst zo uit dat hij het ideale slachtoffer is om gepest te worden. Op zijn nieuwe school gebeurt dit dan ook. Sam probeert angstige situaties te vermijden, maar zonder dat hij het wil, komt hij er middenin terecht. Op de vlucht voor de jongens die hem pesten, belandt hij in een spookhuis. Daar ligt een boek dat hem helpt om zijn angst te overwinnen. Hij slaagt erin te reageren op één van zijn pesters en zo komt het uit dat dit ook een heel angstige jongen is. Heel reeël verhaal over bang zijn en situaties niet meer kunnen relativeren. Enerzijds heeft Sam schrik voor heel concrete zaken zoals een nieuwe school, nieuwe mensen ontmoeten ... Anderzijds vervalt hij in een grenzeloze fantasie waar hij zo door overspoeld wordt d…Lees verder

Over Benny Lindelauf

Benny Lindelauf (Sittard, 15 december 1964) is een Nederlands schrijver van kinderboeken, woonachtig in Rotterdam.

Loopbaan

Lindelauf studeerde inrichtingswerk aan de Mikojelacademie en dans aan de Theaterschool in Amsterdam. Na te zijn afgestudeerd werkte hij mee aan verschillende (jeugd)theaterproducties, zowel als acteur als als danser.

In 1998 verscheen zijn eerste boek Omhoogvaldag, waarna nog verschillende andere boeken verschenen. Naast kinderboeken schrijft Lindelauf ook teksten voor jeugdtheatergezelschappen.

De historische roman Negen open armen is vertaald in zes talen, waaronder het Tsjechisch en Koreaans. Ook andere boeken zijn in vertaling verschenen.

Erkenning in Nederland

Internationale erkenning

Werken