Daisy
Nederlands

Duet met valse noten

Bart Moeyaert (auteur), Ruben Hansen (verteller)
+1
Duet met valse noten
×
Duet met valse noten Duet met valse noten
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 26980
Speelduur: 4:42
Luisterfragment Aanvragen
De liefde tussen Liselot en Lander dreigt definitief tot een einde te komen als Liselot na een ernstig ongeluk zwaar gehandicapt wordt.
Onderwerp
Verliefd zijn
Titel
Duet met valse noten
Auteur
Bart Moeyaert
Verteller
Ruben Hansen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Speelduur
4:42
Oorspr. uitgever
Em. Querido's Uitgeverij
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Besprekingen

Twee middelbare scholieren zijn verliefd op elkaar, totdat een ruzie een verwijdering teweegbrengt en een auto-ongeluk een eind aan hun relatie dreigt te maken. Lander kan het moeilijk verwerken dat Liselot nooit meer zal kunnen lopen, maar uiteindelijk brengt voor de tweede keer het toneel hen bij elkaar. Debuut van een destijds nog erg jonge auteur. Het verhaal is opgebouwd als een soort dagboek: om de beurt vertellen Lander en Liselot hun ervaringen. Het verhaal gaat de realiteit niet uit de weg. Problemen, opgeroepen door het worstelen met een handicap, komen duidelijk naar voren. Jonge mensen worden aan het denken gezet over de omgang tussen gezonde en gehandicapte mensen. Duidelijke letter en goede bladspiegel. Speciaal voor deze editie schreef de auteur een uitvoerig gedocumenteerd nawoord. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Bart Moeyaert

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Bart Peter Boudewijn (Bart) Moeyaert (Brugge, 9 juni 1964) is een Belgisch schrijver.

Biografie

Bart Moeyaert groeide op als jongste van zeven zonen. Hij is vernoemd naar de hoofdpersoon van het boek Bartje van Anne de Vries. Zijn tweede en derde naam verwijzen naar de Belgische koning Boudewijn, die Moeyaerts peetoom was, zoals in België gebruikelijk is bij de jongste van zeven opeenvolgende zonen. Hij ging in het Sint-Leocollege in Brugge naar de lagere school, maar maakte er de middelbare school niet af. Hij volgde een opleiding aan de kunsthumaniora Sint-Lucasschool in Gent (1981), waar hij afstudeerde in 1983. Tot slot studeerde Moeyaert Nederlands, Duits en geschiedenis aan de lerarenopleiding Sint-Thomas in Brussel. Hij studeerde hier af in 1986. Het onderwerp van zijn afstudeerscriptie was het oeuvre van Aidan Chambers, een schrijver die de stijl van Moeyaert in belangrijke mate beïnvloed heeft.

Ondanks zijn lera…Lees verder op Wikipedia

Suggesties