Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De dag dat de zee weg was en andere verhalen

Awee Prins (auteur)
+1
De dag dat de zee weg was en andere verhalen
×
De dag dat de zee weg was en andere verhalen De dag dat de zee weg was en andere verhalen

De dag dat de zee weg was en andere verhalen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 26629
Speelduur: 0:43
Luisterfragment Aanvragen
Een kurkentrekker heeft de zee leeg laten lopen. Een vies varkentje moet met een list gewassen geworden. Een konijn stampt zo hard dat hij wel een olifant lijkt. Vijf verhalen over slimme dieren en mensen, met sfeervolle illustraties in kleur.
Titel
De dag dat de zee weg was en andere verhalen
Auteur
Awee Prins
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Speelduur
0:43
Oorspr. uitgever
De Bezige Bij
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Een kurkentrekker huilt in een droge zee, omdat hij de ultieme kurk wou trekken en de zee liet leeglopen. Gelukkig kan Kees Garnaal de zee redden door een brief aan de wolken te schrijven. Een varken is zo vies, dat zelfs de varkens hun neus voor hem ophalen en moet met een list gewassen worden. De beren zijn te lui om hun eigen was te doen en kopen een wasmachine vol wasberen. Een konijn kan hard stampen en besluit dat hij een olifant wil zijn. Slimme Hans weet alle koppige, kwaadaardige dieren te slim af te zijn en geld voor zijn familie te verzamelen. Dit boek bevat deze vijf fabelachtige, sprookjesachtige en poëtische verhalen. Door de prachtige illustraties van Thé Tjong-Khing wordt het boek nog mooier. De auteur laat zijn achtergrond als filosoof duidelijk merken, waardoor de verhalen een dubbele laag krijgen. De verhalen lezen lekker voor en zijn zeker ook voor volwassenen erg vermakelijk. Zeer verzorgde uitgave met ruime interlinie en stevig papier. Vanaf ca. 7 jaar.

De dag dat de zee weg was en andere verhalen

Op een mooie – of eerder trieste – dag blijkt de zee plots weg te zijn. De vissen liggen wat te happen naar adem op de droge bodem. Zelfs de (zeer belezen) inktvis weet zich geen raad. Maar Kees, de kleine garnaal, blijft niet bij de pakken zitten. Hij zal dit probleem tot op de bodem uitzoeken!

Na zijn filosofische bestseller ‘Uit verveling’ besloot Awee Prins een nieuw publiek aan te boren en bracht hij de verhalen die hij aan zijn zonen voorlas naar de uitgevers. Die vochten erom en de onvolprezen Thé Tjong-Khing was meteen bereid het boek te illustreren.‘De dag dat de zee weg was’ bundelt vijf korte (voorlees)verhalen met of over dieren in bijzondere, soms grappige, maar steeds licht absurde situaties. Zo zijn er de slimme wasberen die aanbieden het beddengoed van de aartsluie ijsberen heerlijk proper te houden tijdens de zomermaanden. Er is het kleine konijn dat graag een olifant wil worden. Het varkentje met een modderverslaving en Slimme Hans di…Lees verder

Over Awee Prins

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vincent Mentzel

Arend Weert (Awee) Prins (Rotterdam, 1957) is een Nederlands filosoof en schrijver. Hij is universitair hoofddocent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en kenner van het werk van Martin Heidegger.

Biografie

Prins werd geboren in de Rotterdamse wijk Hillegersberg. Hij behaalde zijn Atheneum B diploma aan het Melanchthon College, en studeerde vervolgens filosofie en medische psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en esthetica aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast studeerde hij aan de Willem de Kooning Academie en werkte hij als nachtwacht in een dependance van psychiatrisch centrum St. Bavo aan de Heemraadssingel te Rotterdam.

Sinds 1985 doceert hij fenomenologie, hermeneutiek en filosofie & literatuur aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij publiceerde vooral over de blijvende betekenis van de filosofie van Heidegger en onderzocht het snijvlak tussen filosofie en l…Lees verder op Wikipedia