Braille
Nederlands

Vrienden, vreemden, vrouwen

August Willemsen (auteur)
+1
Vrienden, vreemden, vrouwen
×
Vrienden, vreemden, vrouwen Vrienden, vreemden, vrouwen

Vrienden, vreemden, vrouwen

In de reeks:

Mijn Luisterpunt

Brailleboeknummer: 37183
Banden: 15
Aanvragen
Dagboek van de Nederlandse schrijver en vertaler Portugees (1937-2007) over de periode 1956-1964, voorzien van eigen commentaar van later datum.
Onderwerp
Willemsen, August
Titel
Vrienden, vreemden, vrouwen
Auteur
August Willemsen
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1998
15 banden
Oorspr. uitgever
De Arbeiderspers
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Over August Willemsen

August Willemsen (Amsterdam, 16 juni 1936 - aldaar, 29 november 2007) was een Nederlands vertaler van Portugese en Braziliaanse literatuur. Daarnaast heeft hij essays, dagboeken en brieven gepubliceerd. Willemsen staat bekend om zijn krachtige gebruik van het Nederlands en zijn puntgave stijl.

Korte biografie

Na zijn middelbare school in Amsterdam, bezocht Willemsen in dezelfde stad het conservatorium, richting piano. Dit bleek geen succes en op vrij late leeftijd startte hij een studie Portugees. Door zijn vertalingen van de Portugese dichter Fernando Pessoa raakte hij bekend als een vooraanstaand literair vertaler. In 1983 werden zijn vertalingen bekroond met de Martinus Nijhoff-prijs. In 1986 ontving hij de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs voor Braziliaanse brieven. Tot zijn overlijden werkte August Willemsen aan een vertaling van het volledige werk van Pessoa.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia