Daisy
Nederlands

De kinderen van Bolderburen

Astrid Lindgren (auteur), Sydia Clark (vertaler), Lisette Vanhelmont (verteller)

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 28410
Speelduur: 6:31
Luisterfragment Aanvragen
De zes kinderen uit het kleine dorpje Bolderburen spelen altijd samen. De 7-jarige Lisa (ik-figuur) vertelt wat ze allemaal meemaken.
Onderwerp
Familie, Vriendschap
Titel
De kinderen van Bolderburen
Auteur
Astrid Lindgren
Vertaler
Sydia Clark
Verteller
Lisette Vanhelmont  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Alla vi barn i Bullerbyn ; Mera om oss barn i Bullerbyn ; Bara roligt i Bullerbyn
Editie
18
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
6:31
Oorspr. uitgever
Ploegsma
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Besprekingen

Bolderburen (het dorpje Bullerbyn in Zweden) bestaat uit drie boerderijen waar zes kinderen en hun ouders wonen. Een van de meisjes, Lisa (7, ik-figuur), vertelt wat de kinderen allemaal beleven: de spelletjes die ze doen, over dieren, picknicken, over de kerstviering en Pasen, etc. De drie eerder afzonderlijk verschenen boeken zijn bijeengebracht in een band. In het eerste deel 'Wij uit Bolderburen' beslaan de hoofdstukken ongeveer vier bladzijden en in de andere deeltjes omvatten deze ongeveer zeven tot acht bladzijden en daarin zijn ook de zinnen wat langer. Uitstekend geschreven boek, waarin volwassenen nauwelijks een rol spelen en de belevingswereld van kinderen centraal staat. Van het boek gaat een sfeer uit van harmonie, warmte en gezelligheid. Goede, sfeervolle illustraties in zwart-wit en een gekleurde omslagillustratie. Deel uit de Astrid Lindgren Bibliotheek. Zeer geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia

Suggesties