Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Pluk van de Petteflet

+1
Pluk van de Petteflet
×
Pluk van de Petteflet Pluk van de Petteflet

Pluk van de Petteflet

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 26618
Speelduur: 5:50
Luisterfragment Aanvragen
Fantasieverhalen over Pluk, die op het zolderkamertje van de Petteflet woont en die de held en redder in nood is voor de andere flatbewoners en voor zijn vrienden de dieren, die in hun bestaan bedreigd worden.
Titel
Pluk van de Petteflet
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1999
1 cd
Speelduur
5:50
Oorspr. uitgever
Querido
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw Geconverteerd boek

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Op de bovenste verdieping van een torenflat woont het jongetje Pluk. Pluk is een wijs kereltje, vriendelijk en behulpzaam voor mensen en dieren en er wordt dan ook vaak een beroep op hem gedaan. Zaza, een kakkerlak, woont in zijn kamertje en Dollie de duif is zijn beste vriend, die boodschappen 'over vliegt' wanneer dat nodig is. De dokter, mijnheer Pen de boekhandelaar en de 'Stampertjes'familie, ze hebben allemaal een plaatsje in zijn leven. Een heerlijk boek, waarin fantasie en realiteit dusdanig verweven zijn, dat kinderen zich met veel genoegen in deze wereld zullen verplaatsen en zich met Pluk kunnen identificeren. De vormgeving van de illustraties ondersteunt de fantasiewereld, maar geeft ook een duidelijk beeld van de realiteit. De tekeningen zijn uitgevoerd in mooie, harmonieuze kleuren. Heel geschikt om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar; zelf te lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia