Braille
Nederlands

In de maneschijn : een groot boek voor kleine mensen

Annie M.G. Schmidt (auteur), Dick Bruna (auteur), John Burningham (auteur)
+1
In de maneschijn : een groot boek voor kleine mensen
×
In de maneschijn : een groot boek voor kleine mensen In de maneschijn : een groot boek voor kleine mensen

In de maneschijn : een groot boek voor kleine mensen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar

Mijn Luisterpunt

Brailleboeknummer: 33461
Banden: 2
Aanvragen
Bundeling van voorleesverhalen en bakerrijmpjes.
Titel
In de maneschijn : een groot boek voor kleine mensen / verhalen, versjes en tek. van Schmidt, Annie M.G. ; Bruna, Dick ; Burningham, John ... [ et al.]
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995 Dick Bruna John Burningham
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1993
2 banden
Oorspr. uitgever
Van Holkema & Warendorf
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Besprekingen

Bundeling van verhaaltjes, bakerrijmpjes en prentenboekjes voor heel jonge kinderen. Het boek is uitermate geschikt voor ouders om kennis te maken met geschikte voorlees- en vertelstof voor baby's en peuters. Een groot deel van de bijdragen is los uitverkocht en enkele zijn zelfs nooit eerder verschenen. In het boek zijn van sommige prentenboeken meer illustraties op één pagina verwerkt, die voorheen in een klein boekje per bladzijde zijn verschenen. Een boek dat iedere ouder eigenlijk als kraamcadeau zou moeten krijgen om zo de kinderen zo snel mogelijk met kinderboeken op te voeden. Het neemt niet weg dat de charme van kleine boekjes voor de baby en peuter om zelf te hanteren belangrijk blijft. Aantrekkelijk omslag met illustraties in kleur uit de diverse bijdragen van deze bundeling. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia