Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Red mijn hond!

Anna Woltz (auteur), Natalie Hulsen (verteller)
+1
Red mijn hond!
×
Red mijn hond! Red mijn hond!
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 16788
Speelduur: 2:05
Luisterfragment Aanvragen
Jessies beste vriend is Kaj, haar witte herdershond. Ze vertelt hem alles, ook dat ze verliefd is op Tim. Maar dan ontsnapt Kaj en valt hij schapen aan. Hij moet afgemaakt worden. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Red mijn hond!
Auteur
Anna Woltz
Verteller
Natalie Hulsen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2008
1 cd
Speelduur
2:05:57
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Jessies beste vriend is Kaj, haar witte herdershond. Hij zeurt niet en heeft nooit een slecht humeur en ze kan hem alles toevertrouwen, ook dat ze op Tim valt uit groep 8. Maar dan ontsnapt Kaj en valt schapen aan; dat betekent dat hij moet worden afgemaakt. Hoe kan ze hem in een weekend tijd nog redden? Hoe laat je anderen weten hoe verdrietig jij bent, terwijl je zelf vol tegenstrijdige gevoelens zit? Spannend en inlevend verteld verhaal over een dapper, eigenzinnig, maar ook eenzaam meisje. Schrijfster baseerde dit boek op gebeurtenissen met de eerste hond van haar ouders. Goede opbouw; indeling in twintig getitelde hoofdstukjes van gemiddeld vier pagina’s. Vooral korte, enkelvoudige zinnen met levendige dialoog. Duidelijk leesbaar lettertype met schreefjes. Aan het begin en eind van ieder hoofdstuk staat een zwart-wittekening van de hond in wisselende posities. Omslagillustratie in kleur van bang meisje met hond. Aantrekkelijk leesboek, vooral voor hondenliefhebbers vanaf ca. 9 jaar.

Red mijn hond!

Jessie fietst in een flink tempo naar huis, ze moet lachen om het heerlijke idiote gevoel dat in haar buik ronddartelt. Na een lange schooldag verheugt ze zich op het weerzien met haar hond Kaj. Hij is de enige aan wie Jessie alles vertelt. Kaj weet dus dat zijn baasje tot over haar oren verliefd is op Tim Heikoop. Elke dag wacht Kaj Jessie op aan het hek, maar vandaag is hij onvindbaar. Wanneer hij eindelijk weer opdaagt, zit hij onder het bloed. Al snel blijkt dat er iets grondig mis is. Kaj heeft drie schapen van boer Heikoop doodgebeten. Een drama van formaat. Boer Heikoop laat er geen gras over groeien en eist dat Kaj wordt dood gemaakt. Jessie ziet in een klap al haar dromen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ze besluit om haar spullen te pakken en samen met Kaj in het holst van de nacht van thuis weg te lopen. Dat lijkt de enige manier om haar trouwe vriend te redden. Dit vlot geschreven verhaal telt een aantal korte hoofdstukken. Het tempo zit goed en de spanning wordt geleide…Lees verder

Over Anna Woltz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Serge Ligtenberg

Anna Woltz (Londen, 29 december 1981) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en journalist. In 2016 won zij de Gouden Griffel voor haar boek Gips.

Opleiding

Woltz heeft haar opleiding gevolgd aan de Montessorischool Waalsdorp en het Gymnasium Haganum. Ze begon met schrijven toen ze twaalf jaar oud was. Haar verhalen verdwenen toen nog diep in een kast en waren niet bedoeld voor publicatie. Toen ze vijftien jaar oud was besloot ze te schrijven over een onderwerp waar ze wat van af wist: het leven op school. In de Volkskrant publiceerde zij een jaar lang onder de naam Rebecca Maart wekelijks een column over het leven op het Haagse Gymnasium Haganum. Aan het einde van het jaar werden de columns gebundeld in het boekje Overleven in 4b. Haar eerste kinderboek, Alles kookt over, schreef Woltz toen zij zeventien jaar oud was. De verhalen voor dit boek bedacht ze in de keuken, als ze haar handen niet kon g…Lees verder op Wikipedia

Suggesties