Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Haaientanden

Anna Woltz (auteur)
+1
Haaientanden
×
Haaientanden Haaientanden

Haaientanden

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 320810
Speelduur: 1:37
Luisterfragment Aanvragen
Atlanta van elf heeft een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Dan ontmoet zij de vrolijke en mysterieuze Finley die weggelopen is van huis. Heeft Atlanta pech dat ze hem heeft ontmoet, of juist geluk?
Onderwerp
Fietsen
Titel
Haaientanden
Auteur
Anna Woltz
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Speelduur
1:37
Oorspr. uitgever
Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw Uitgave ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2019
CDR
a468325

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Atlanta van elf heeft een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze twaalf boterhammen nodig, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis. Maar ze is pas net begonnen als ze keihard tegen de fiets van Finley knalt. Finley is even oud als Atlanta, hij is vrolijk, grappig én mysterieus: hij is weggelopen van huis, maar heeft niks meegenomen. In zijn zak zitten alleen twee haaientanden… Heeft Atlanta pech dat ze hem ontmoet, of juist geluk? Kinderboekenweekgeschenk 2019 (van 2 tot en met 13 oktober), geschreven door Anna Woltz. Anna begon haar schrijverscarrière op vijftienjarige leeftijd toen ze een jaar lang columns schreef voor de Volkskrant over haar leven op school. In 2002 kwam haar eerste kinderboek uit. Sindsdien wint ze de ene prijs na de andere. Het boek sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2019: Voertuigen met als motto: Reis mee! Vanaf ca. 9 jaar.

Over Anna Woltz

Anna Woltz (Londen, 29 december 1981) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en journalist. In 2016 won zij de Gouden Griffel voor haar boek Gips.

Opleiding

Woltz heeft haar opleiding gevolgd aan de Montessorischool Waalsdorp en het Gymnasium Haganum. Ze begon met schrijven toen ze twaalf jaar oud was. Haar verhalen verdwenen toen nog diep in een kast en waren niet bedoeld voor publicatie. Toen ze vijftien jaar oud was besloot ze te schrijven over een onderwerp waar ze wat van af wist: het leven op school. In de Volkskrant publiceerde zij een jaar lang onder de naam Rebecca Maart wekelijks een column over het leven op het Haagse Gymnasium Haganum. Aan het einde van het jaar werden de columns gebundeld in het boekje Overleven in 4b. Haar eerste kinderboek, Alles kookt over, schreef Woltz toen zij zeventien jaar oud was. De verhalen voor dit boek bedacht ze in de keuken,…Lees verder op Wikipedia