Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

Andy Griffiths (auteur), Edward van de Vendel (vertaler), Anne Van Bogaert (verteller)
+1
De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen
×
De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 25097
Speelduur: 1:56
Luisterfragment Aanvragen
Andy en Terry krijgen bezoek van filmmaker Meneer Megaberoemd, die een film van hun boomhut wil maken. Maar waarom heeft hij alleen interesse in Terry?
Onderwerp
Boomhutten
Titel
De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen
Auteur
Andy Griffiths
Vertaler
Edward van de Vendel
Verteller
Anne Van Bogaert  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The 78-storey treehouse
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Speelduur
1:56
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Het zesde deel over een nog steeds uitdijende (telkens met dertien verdiepingen) boomhut, nu met 78 verdiepingen. Ook nu weer zijn Andy en Terry de bewoners en de makers van het verhaal. Er is wederom een deadline voor het schrijven van een (dit) boek en een aankondiging van het volgende deel (met 91 verdiepingen). Onderwerp is (naast de dertien nieuwe verdiepingen) het maken van een Boomhut-film waarbij de filmmaker alleen geïnteresseerd blijkt in Terry en niet in Andy. Verder spelen spionerende koeien een belangrijke rol. Ook in dit deel zijn er meer tekeningen dan tekst, wat het boek erg aantrekkelijk maakt voor tegenstribbelende lezers (die opeens heel snel een boek uit zullen lezen). De humor is niet alleen geschikt voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen leuk. Vanaf ca. 9 jaar.

De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

Daar zijn ze weer, Andy en Terry. Zes boeken schreven hun naamgenoten al over hen en in elk boek krijgt hun waanzinnige boomhut er dertien verdiepingen bij. Het recept is intussen bekend: veel karikaturale illustraties die het voortdurend overnemen van de schaarse tekst, twee vrienden door dik en dun die wonen in een boomhut (de gedroomde schuilplaats van elk kind), een losse verhaallijn vol knotsgekke sprongen en talrijke uitvindingen die je zo gek niet kan bedenken (van een combineermachine die dieren mengt tot een krabbelatorium). Dat alles gieten de auteurs in een recht-voor-de-raap taaltje met veel overdrijvingen, versterkers (‘megaberoemd’ en ‘superbeveiligd’) en nieuwe, gekke woordvondsten als ‘geëlektrihoornd’, ‘rechter Afhamerhoofd’ en ‘spionnenkoe’. De tekst is overigens knap vertaald door Edward van de Vendel.In dit boek duikt meneer Megaberoemd op, die de avonturen van het gekke duo wil verfilmen, of toch die van Terry, want Andy wordt al meteen aan d…Lees verder

Over Andy Griffiths

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Andy Griffiths (Melbourne, 3 september 1961) is een Australisch schrijver. Hij schrijft de serie boeken De waanzinnige boomhut en heeft onder andere Het Waanzinnige Boek Over Het Lichaam, Het Waanzinnige Boek Over De Billosaurus En Andere Dino’s en Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek? geschreven. Al zijn boeken zijn geïllustreerd door illustrator Terry Denton.

Zijn boeken worden door kinderen in Nederland erg gewaardeerd. Met de Nederlandse vertalingen van De waanzinnige boomhut won Griffiths, samen met Terry Denton driemaal, in 2017, 2018 en 2020, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Deze prijswinnende boeken werden in het Nederlands vertaald door Edward van de Vendel.

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia

Suggesties