Daisy
Nederlands

Als ik groot en sterk was

Agnès Laroche (auteur), Walter Gansemans (verteller)
+1
Als ik groot en sterk was
×
Als ik groot en sterk was Als ik groot en sterk was
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:

Mijn Luisterpunt

Daisy-boeknummer: 21457
Speelduur: 0:07
Luisterfragment Aanvragen
Kleine Nico wou dat hij kon toveren. Dan kon hij als Super Nico opboksen tegen alle grote mensen en pestkoppen die hem lastigvallen. Hij zou ervoor zorgen dat Violet voor hem valt. Uiteindelijk beseft Nico dat hij Super Nico daarvoor helemaal niet nodig heeft.
Titel
Als ik groot en sterk was
Auteur
Agnès Laroche
Verteller
Walter Gansemans  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Nicodème
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
0:07
Oorspr. uitgever
De Eenhoorn
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Besprekingen

Als ik groot en sterk was

Nico is een klein ventje dat erg onzeker en verlegen is. Dat zie je aan zijn blozende wangen op de verder grijze illustraties. Door zijn kleine gestalte loopt hij verloren tussen al die 'grotemensenbenen'. Dan zou hij willen schoppen en roepen maar dat durft hij niet ... En dan wenst hij: Kon ik maar toveren. Dan zou hij 'Super Nico' zijn, groot en sterk en hij zou luid lachen en zijn tong uitsteken, naar iedereen! Bij de schoolpoort wacht pestkop Hendrik hem op en die pakt zijn knikkers af. Weer verzucht hij: Kon ik maar toveren, dan zou die Hendrik ervan lusten. Zo gaat het verder als de meester op hem moppert, als Leonie zijn tussendoortje uit zijn hand duwt. Als hij Super Nico was dan zou hij zijn woede en verdriet uitschreeuwen, zo hard dat de hele wereld het kon horen!
Maar Nico's verlegenheid speelt hem ook op andere terreinen parten. Als Violet lief voor hem is en 'Kiekeboe!' fluistert bijvoorbeeld dan is zijn stem evengoed weg en bloost hij nog heviger. Die hevige emoti…Lees verder