Lees je graag boeken in andere talen dan het Nederlands? Ook dan kan je bij Luisterpunt terecht! In onze collectie vind je een mooi aanbod anderstalige Daisy-luisterboeken. Daarnaast kan je als lid van Luisterpunt gratis toegang krijgen tot de catalogus van het Accessible Books Consortium (ABC), die een schat aan anderstalige boeken bevat.

Op deze pagina vind je alle info. Toch nog een vraag? Of zoek je een bepaald boek dat je nergens vindt? Stuur een e-mail naar info@luisterpuntbibliotheek.be of bel naar 02 423 04 11.

Anderstalige boeken in de collectie van Luisterpuntbibliotheek

Wil je een overzicht krijgen van alle boeken in onze collectie in een bepaalde taal?

 1. Klik op 'Geavanceerd zoeken', onder de zoekbalk. Je komt dan terecht op een uitgebreide zoekpagina.
 2. Duid de gewenste taal aan in de keuzelijst.
 3. Klik op 'Meer gedetailleerd zoeken'.

Of klik hieronder door: 

Engelstalige boeken
Franstalige boeken
Duitstalige boeken
Spaanstalige boeken

Wil je opzoeken of we een specifiek boek in een bepaalde taal hebben? Dan kan je op twee manieren te werk gaan:

Optie 1. Typ een of meerdere zoektermen in de zoekbalk en klik op ‘Zoeken’. Gebruik vervolgens op de resultatenpagina de filter ‘Taal’. Kies de gewenste taal en klik op 'Toepassen'. Als die filter niet beschikbaar is, hebben we het boek enkel in het Nederlands.

Optie 2. Klik op ‘Geavanceerd zoeken’, onder de zoekbalk. Je komt dan terecht op een uitgebreide zoekpagina. Hier kan je een zoekopdracht op titel, auteur, onderwerp combineren met het zoeken op taal door in de keuzelijst ‘Taal’ de gewenste taal aan te duiden.

Duizenden anderstalige boeken in de ABC-catalogus

logo Accessible Books Consortium met Spaanse, Franse en Britse vlag

In de uitgebreide catalogus van het Accessible Books Consortium (ABC) vind je (delen van) de collecties van een twintigtal bibliotheken voor mensen met een leesbeperking. Het gaat in totaal om meer dan 150.000 toegankelijke boeken in talen zoals Frans, Engels of Spaans. Een groot deel van de boeken zijn Daisy-luisterboeken, maar je vindt er ook digitale brailleboeken, muziek in braille en meer. Als lid van Luisterpunt kan je deze catalogus gratis gebruiken.

Je kan Daisy-boeken meteen downloaden of titels doorgeven aan Luisterpunt, dan nemen wij ze op in onze eigen collectie en kan je ze eenvoudig op je vertrouwde manier lezen (bv. op cd of met de Anderslezen-app).

Hoe schrijf ik me in?

 1. Surf naar de website van ABC.  
 2. Vul het formulier in. 
  Je gekozen wachtwoord moet minstens 8 tekens tellen, en een mix zijn van hoofdletters, kleine letters en getallen. Speciale tekens (bv. é) worden niet aanvaard.
  Duid bij ‘Partner Library’ ‘Luisterpuntbibliotheek (LPB)’ aan.
  Kies bij de vraag ‘Are you currently a registered member of Luisterpuntbibliotheek (LPB)’ voor ‘Yes’.
  Vul je Luisterpunt-lenersnummer in bij de vraag naar je Library Membership ID.
 3. Klik op ‘Submit’. Je aanvraag is verzonden en je ontvangt een bevestiging via e-mail. Je kan al inloggen op het platform, maar nog geen boeken downloaden.
 4. Luisterpunt keurt binnen de 5 werkdagen je aanvraag goed. Je ontvangt hier een bevestigingsmail van.
 5. Je kan boeken downloaden, of uitkiezen om door te geven aan Luisterpunt (dan nemen wij ze op in onze collectie).

Een uitgebreide handleiding vind je op www.luisterpuntbibliotheek.be/abc.